Mötesplats social hållbarhet anordnar webbinarium om jämlik hälsa

Mötesplats social hållbarhet anordnar webbinarium om jämlik hälsa


Den 14 september kommer Mötesplats social hållbarhet att anordna ett direktsänt webbinarium om och med Kommissionen för jämlik hälsa. Kommissionen har i sitt slutbetänkande lämnat förslag om hur hälsoklyftorna i samhället ska minska. Huvudsakligt fokus är hälsoskillnader mellan olika grupper i samhället och förslagen riktar sig till både regeringen, statliga myndigheter, regioner/landsting och kommuner.

På seminariet kommer kommissionens arbete och de rekommendationer och åtgärdsförslag man lämnat i sina del- och slutbetänkanden att presenteras. Dessutom kommer Socialdepartementet att delta för att ge sin bild av de synpunkter som lämnats på kommissionens andra delbetänkande via den remissrunda som avslutades i maj.

Seminariet anordnas som ett direktsänt webbinarium för att så många som möjligt ska kunna ta del och man kan delta aktivt genom att ställa frågor via en chattfunktion. Ett tips är att samlas inom organisationen och delta tillsammans. Webbinariet filmas och kommer att läggas ut i efterhand här på webbplatsen.

Datum och tid: 14 september kl. 10-12

Medverkande: ordförande Olle Lundberg och huvudsekreterare Magdalena Brasch, Kommission för jämlik hälsa samt Ullalena Haeggman, Regeringskansliet.

Målgrupp: politiker, centrala tjänstepersoner i kommuner, landsting och regioner samt representanter från civilsamhället eller näringslivet.

Anmälan: information om anmälan och övriga praktiska detaljer läggs ut i mitten av augusti.

Kontakt: elisabeth.skoog.garas@skl.se, 08 – 452 76 90 alternativt sara.kollberg@folkhalsomyndigheten.se 010 – 205 28 14